İdari Bilgiler
Müdürlüğümüz 1 Güvenlik ve Koruma Şube Müdür V. , 1 Güvenlik Şefi, 1 Koordinatör, 8 Denetim Amiri, 20 Vardiya Amiri, 600 Güvenlik Görevlisi ile 96 farklı lokasyonda 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerinin Uygulanmasına İlişkin Kanun, 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, Genelgeler, Talimatlar çerçevesinde güvenlik hizmeti görevlerini yerine getirmektedir.
Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğünün görev, yetki ve sorumlulukları
MADDE 5- (1) Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğü’nün görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır:
- Bursa Büyükşehir Belediyesi ve güvenlik hizmeti verilen bağlı birimlerinde, 5188 sayılı yasadan doğan güvenliğin sağlanması konusunda kontrolü sağlamak, muhtemel yıkıcı faaliyetlere karşı caydırıcı, önleyici ve durdurucu tedbirleri almak, olası tehdit ve saldırılara karşı ilgili mercileri vakit geçirmeden uyarmak,
- Bursa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Birimi olarak faaliyet gösteren birimlere çeşitli nedenlerle (ziyaret, iş takibi vb.) gelen ve belirli bir süre kalacak olan vatandaşların elektronik kapı detektörü ile üstlerini aramak, çanta ve paketlerini X-Ray Cihazından geçirip, silahlı olarak girişe müsaade etmemek, yaralamaya ve öldürmeye sebep olabilecek olan her türlü kesici ve delici maddeleri de emanete alarak kontrollü bir şekilde girişlere müsaade etmek,
- Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı olup, güvenlik hizmeti yürütülen bağlı birimlerin kameralar aracılığıyla izlenmesi yöntemiyle kontrol ve takibini sağlamak,
- Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı olup, güvenlik hizmeti yürütülen bağlı birimlerinde giriş ve çıkışları düzenleme ve güvenliği sağlama görevini yürütmek,
- Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklerde, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun ilgili yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince, geçici güvenlik izni ile güvenlik personeli görevlendirmek, etkinlik öncesinde ve etkinlik esnasında oluşabilecek tehditlere karşı tedbirler almak,
- Proje açmak suretiyle özel güvenlik hizmeti yürütülen birimlerde koruma planlarını yapmak yaptırmak
- Yangın, deprem gibi tabii afet durumlarında, arama ve kurtarma görevlilerine yardımcı olmak,
- Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı eğitim birimlerinin, tesislerin ve alanların güvenliğinin sağlanması amacıyla güvenlik hizmeti alımına ilişkin Başkanlık Oluru alarak, Teknik Şartname’ nin hazırlanmasını sağlamak,
- Belediyemize bağlı birimler tarafından güvenlik hizmeti verilmesi istenen birimlerin, özel güvenlik personeli taleplerini değerlendirip, Güvenlik Şefi, Koordinatör, Denetim Amirleri vasıtası ile yerinde keşif raporunun düzenlenmesini sağlayıp, uygun görülen birimler için Özel Güvenlik İzni almak,
- 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun ilgili yönetmeliğinin 8. maddesi gereğince, korunması gereken yerler için Özel Güvenlik İzin Belgesi talebinde bulunmak,
- Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı olup, güvenlik hizmeti yürütülen bağlı birimlerinde mesai saatleri dışında çalışmaya devam edecek personel ile resmi tatil günlerinde çalışma yapacak personelin çalışma izinlerinin kayıt ve kontrol işlemlerini yürütmek,
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğü’nce güvenlik hizmeti verilen Belediyemize bağlı, hizmet binaları ile müştemilatı ve buralarda bulunan araç, gereç ve makineler ile belge, doküman ve bilgi işlem materyalleri ile diğer her türlü taşınır ve taşınmaz malları korumak,
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğü’nce güvenlik hizmeti verilen Belediyemize bağlı, halka açık, kapalı ve açık alanlarda 5188 Sayılı Kanunda belirtilen yetkiler çerçevesinde güvenlik tedbirlerini almak,
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli koruma ve güvenlik görevlisi personelin giyim eşyalarının alımına ilişkin işlemlerin yürütülmesini sağlamak.
- Stratejik Plan ve Performans Programlarında belirlenen amaç ve hedeflerin gerçekleşmesini sağlamak, ilgili Müdürlüklerin çalışmalarına esas oluşturacak bilgi ve belgeleri hazırlamak,
- 5188 sayılı “Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve Uygulamasına ilişkin Yönetmelik” doğrultusunda üst birimlerce verilecek diğer görevleri yapmak,
- Güvenlik Hizmeti ile ilgili mevzuat, yayın ve direktiflerini izlemek, bunların gereklerini yerine getirmek,
- Başkanlık Makamınca verilecek diğer talimatları yerine getirmek.
Güvenlik ve Koruma Şube Müdürünün görev, yetki ve sorumlulukları
MADDE 6- (1) Güvenlik ve Koruma Şube Müdürünün görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır:
- Başkanlık/Üst Yönetim ve Zabıta Dairesi Başkanlığının direktifleri doğrultusunda verilen görevleri mevzuata uygun olarak yürütür.
- Müdürlüğün yönetiminde tam ve yetkili sorumlu kişidir.
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğünün tüm görevlerinin yürütülmesini, koordinasyonunu, düzenini sağlamaktan sorumludur.
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğünün yıllık bütçesini, performans programını, faaliyet raporunu hazırlar. Aylık ilerlemeleri takip eder.
- Güvenlik görevlilerinin aylık hakkedişlerini hazırlar, onaylayarak ödemesini sağlar.
- Personel idaresi ve çalışma düzeninin sağlanması ve disiplin işlerinin takibini yapar.
- Belediyemizde bulunan kamera izleme odalarının işleyişinin takibini yapar.
- Müdürlüğün çalışmalarının düzenli ve eksiksiz yerine getirilmesi için gerekli tedbirleri alır.
- Gelen resmi evrakı inceler, sonuçlandırır. Gelen evrakları gereği için idari işler birimine havale eder.
- Kurumun farklı ihtiyaçları nedeniyle gereksinim duyulması durumunda özel güvenlik hizmeti alımı yapılacak ise ilgili tüm işlemleri yapar, yaptırır.
- Personellerin mesleki ve hizmet içi eğitimlerini planlamasını sağlar, takibini yapar.
- Müdürlüğün çalışma usul ve esaslarını mevzuatlar çerçevesinde belirler.
- Güvenlik hizmeti ile ilgili mevzuat, yayın ve dokümanları takip eder, değişen mevzuatın gereklerini yerine getirir, personellerinde değişen mevzuattan haberdar olmasını sağlar.
- 5188 sayılı kanunun ilgili yönetmeliğinin 12.maddesine görev koruma planlarının hazırlanmasını ve güncellenmesini sağlar sağlatır.
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğü ile diğer müdürlükler ve ilgili kurum ve kuruluşlarla olan koordinasyonu sağlar.
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğüne gelen talep ve şikâyetleri değerlendirerek, görüş ve önerilerini bağlı bulunduğu Daire Başkanına ve ilgili makama bildirir, şikâyet nedeninin tekrar etmesini önleyici tedbirlerin alınmasını sağlar.
- Çalışanların görev, yetki ve sorumluluklarını belirleyip yazılı olarak personeline duyurmaktan ve personelin görevlerini yerine getirmesinden sorumludur.
- Hizmetlerin iyileştirilmesi, sürdürülebilir kılınması çalışmalarını yapar.
- Birim içinde İç Kontrol sistemi çalışmalarının yürütülmesinden birinci derecede sorumludur.
- Sorumluluk alanlarında kontrol ve denetimler yapar ve yaptırır. Eksikliklerin giderilmesini sağlar.
- Zabıta Dairesi Başkanı ile Üst Yönetim ve Başkanlık Makamının verdiği benzer görevlerinde yerine getirir.
Güvenlik Şefinin görev, yetki ve sorumlulukları
MADDE 7- (1) Güvenlik Şefinin görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır:
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürünün direktifleri doğrultusunda verilen görevleri mevzuata uygun olarak yürütülmesini sağlar.
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli personelin yıllık izinlerinin planlaması ve yürütülmesine ilişkin sürecin takibini yapar.
- Aylık nöbet çizelgelerinin düzenlenmesini ve personele duyurulmasını koordine eder.
- Güvenlik personelinin rapor durumlarının takibini yapar ve yaptırır.
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğünün yıllık bütçesinin, performans programının ve faaliyet raporunun hazırlanmasında Güvenlik ve Koruma Şube Müdürüne yardımcı olur.
- Demirbaş işlemlerinin mevzuata uygun yürütülmesini sağlar.
- Özel güvenlik personellerine ait puantajların Güvenlik ve Koruma Şube Müdürünün onayına sunulup, ödeme için gönderilmesini sağlar.
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdüründen havale edilen resmi yazıları sonuçlandırılması ve personeli ilgilendiren evrak ve dokümanların personellere duyurulmasını sağlar. Takibini yapar.
- 5188 sayılı yasanın ilgili yönetmeliğinin 12.maddesine göre koruma planlarının hazırlanmasını koordine eder.
- Belediyemiz birimleri ile kurum ve kuruluşlarla ilgili yazışmaların yapılmasını sağlamak.
- Standart dosya planına uygun arşiv işlemlerinin yürütülmesini sağlamak.
- Bursa Büyükşehir Belediyesince düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklerde güvenlik personelleri görevlendirilmesine ilişkin ilgili mevzuata uygun olarak kolluk kuvvetleri ile gerekli yazışmaların yapılmasını ve izinlerin alınmasını sağlamak.
- 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine dair kanun ve uygulanmasına ilişkin yönetmelik kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile gerekli yazışmaların yapılmasını sağlamak.
İdari Büro Personelinin görev, yetki ve sorumlulukları
MADDE 8- (1) İdari Büro Personelinin görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır:
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürü, Güvenlik Şefi ile Koordinatörün direktifleri doğrultusunda verilen görevleri mevzuata uygun olarak yürütmek.
- Güvenlik personelinin yıllık izinlerinin planlanması ve yürütülmesi faaliyetini sağlamak.
- Aylık nöbet çizelgelerinin düzenlenmesini ve personele duyurulmasını sağlamak.
- Güvenlik personelinin rapor durumlarının takibini yapmak.
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğünün yıllık bütçesinin, performans programının ve faaliyet raporunu hazırlanmasında, Güvenlik Şefi ve Koordinatör ile birlikte Güvenlik ve Koruma Şube Müdürüne yardımcı olur.
- Demirbaş işlemlerinin mevzuata uygun yürütülmesini sağlamak.
- Özel güvenlik personelinin aylık puantajlarını fazla mesai yapılacaksa olurlarını hazırlayıp gönderilmesini sağlamak.
- Koruma ve Güvenlik Şube Müdüründen havale edilen resmi yazıların sonuçlandırılması ve personeli ilgilendiren evrak ve dokümanların personele duyurulmasını sağlamak.
- 5188 sayılı yasanın ilgili yönetmeliğinin 12.maddesine göre koruma planlarını hazırlamak.
- Belediyemiz birimleri ile kurum ve kuruluşlarla ilgili yazışmaların yapılmasını sağlamak.
- Standart dosya planına uygun dosyalama işlemlerinin yapılması ve yürütülmesini sağlamak.
- Bursa Büyükşehir Belediyesince düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklerde güvenlik personelleri görevlendirilmesine ilişkin gerekli yazışmaların yapılmasını sağlamak.
- 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile gerekli yazışmaların yapılmasını sağlar.
Koordinatör Olarak Görev Yapan Personelin, yetki ve sorumlulukları
MADDE 9- (1) Koordinatörün, yetki ve sorumlulukları şunlardır:
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürünün direktifleri doğrultusunda verilen görevleri mevzuata uygun olarak yürütür.
- Görev alanında görevli güvenlik personelinin sevk ve idaresinden, disiplininden, görevli personellerin ekipmanlarının sağlam ve kullanıma hazır olmasından, görev yerlerinin tertipli ve düzenli olmasından sorumludur.
- Müdürlüğümüzde bulunan tabancaların kontrolünü yapar. Silahlarla ilgili gerekli yazışmaları takip eder. Her ay düzenli silah kontrollerini yapar. Silah defterine kayıt yapar. Silahlı olarak görev yapılan projelerde görevli güvenlik görevlilerine yılda bir kez olacak şekilde poligonda atış yaptırılmasına ilişkin işlemleri yapar.
- Mesai saatleri içerisinde güvenlik personelinin saatlik ve günlük izinlerini verir, izin pusulasını Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğüne ulaştırır.
- Görev akışının düzenli bir şekilde sağlanması için herhangi bir aksaklığa mahal vermeden koruma ve güvenlik personelini yönlendirir.
- Görev alanında, kontrol ve denetimler yapar. Görevini aksatan personellerle ilgili tutanak tutar, Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğüne ulaştırır.
- Görev alanında tespit ettiği eksiklikleri ivedilikle Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğüne rapor halinde bildirir, eksikliklerin giderilip giderilmediğinin takibini yapar.
- Görev alanı ile ilgili gelen şikâyetlerin çözülmesinden ve üst amirine raporlanmasından sorumludur. Güvenlik hizmeti ile ilgili şikâyetlerin tekrar etmesini önleyici tedbirlerin alınmasını sağlar.
- Bağlı bulunduğu Güvenlik ve Koruma Şube Müdürünün vermiş olduğu benzer görevleride yerine getirir.
- Sorumluluğuna verilen demirbaş malzemelerin faal olarak bulunmasını ve korunmasını sağlar.
Denetim Amirlerinin görev, yetki ve sorumlulukları
MADDE 10- (1) Denetim Amirlerinin görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır:
- Koruma ve Güvenlik Şube Müdürünün direktifleri doğrultusunda verilen görevleri mevzuata uygun olarak yürütür.
- Güvenlik personelini denetler.
- Görev alanında, görevli güvenlik personelinin sevk ve idaresinden, disiplininden, görevli personellerin ekipmanlarının sağlam ve kullanıma hazır olmasından, görev yerlerinin tertipli ve düzenli olmasından sorumludur.
- Görev alanlarında keşifler yaparak olası tehlike, eksikliklere karşı Güvenlik ve Koruma Şube Müdürüne rapor vermekten ve iyileştirme yapılmasından sorumludur.
- Görev alanında tespit ettiği eksiklikleri ivedilikle Güvenlik ve Koruma Şube Müdürüne bildirir, eksikliklerin düzeltilmesine yönelik önlemler alıp kontrollerini yapar.
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürü tarafından verilen ve personeli ilgilendiren dokümanların takibini yapar, tebliğ evraklarını Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğüne ulaştırır.
- Görev alanları ile ilgili gelen şikâyetlerin çözülmesinden Güvenlik ve Koruma Şube Müdürüne bilgi verilmesinden sorumludur.
- Görev alanında kontrol ve denetimler yapar. Görevini aksatan personellerle ilgili tutanak tutar, Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğüne bildirir.
- Görev alanında, Güvenlik Personelinin saatlik ve günlük izinlerini verir. İzin taleplerini Güvenlik Şefi ile Koordinatöre iletir. Onayını alır. İzin evrağının idari büroya ulaştırılmasını sağlar.
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürü’nün verdiği benzer görevleri de yerine getirir.
- Denetim sırasında kendisine tahsis edilmiş aracının bakımından temizliğinden sorumludur. Aracı trafik kurallarına riayet ederek kullanır. Görevi sırasında kendi kusurundan kaynaklanan trafik ihlallerine ilişkin kesilen trafik cezalarını kendi öder.
- Koruma planlarının güncel olup olmadığını kontrol eder. Proje dosyasını kontrol eder. Görev yapan personelin isimlerinin güncel olup olmadığını kontrol eder; güncel değilse dosyayı düzenler, düzenletir.
Vardiya Amirlerinin yetki ve sorumlulukları
MADDE 12- (1) Projelerde görevli vardiya amirlerinin, yetki ve sorumlulukları şunlardır:
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürünün direktifleri doğrultusunda verilen görevleri mevzuata uygun olarak yürütür.
- Güvenlik personelinin 5188 sayılı kanun ve ilgili yönetmelik hükümlerine göre göreve hazırlanmasını sağlar.
- Projesinde görevli güvenlik görevlilerinin, nöbet sistemine göre görev yapmasını sağlar, takip eder. Projesinde görevli güvenlik görevlilerinin amiridir. Güvenlik görevlilerini denetler. Talimatlara uymayan personeli ikaz eder, tutanak tutar. Disiplinsiz personeli vardiyasında görevli denetim amirine bildirir.
- Görev akışının düzenli bir şekilde sağlanması için herhangi bir aksaklığa mahal vermeden Koruma ve Güvenlik personelini yönlendirir.
- Sorumluluk alanında keşif yaparak olası tehlike ve eksikliklere karşı sıralı amirlerine rapor, bilgi vermekten sorumludur.
- Sorumluluk alanında tespit ettiği eksiklikleri ivedilikle giderir, gideremediği durumlarda eksikliği sıralı amirine bildirir.
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğü tarafından güvenlik hizmeti verilen belediyemize bağlı tüm birimlerde, çalışma saatleri dışında çalışmaya devam etmek üzere kalanlar ile çalışma saatleri dışında ve resmi tatil günlerinde çalışmaya gelen personelin giriş ve çıkış kayıt işlemlerini kontrol eder.
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğü tarafından verilen ve personeli ilgilendiren dokümanların takibini yapar, personele ulaştırılmasını sağlar. Sabotajlara karşı koruma planlarının güncel olmasından sorumludur. Dosyaları güncel tutar.
- Sorumluluk alanı ile ilgili gelen şikâyetlerin çözülmesinden ve Güvenlik ve Koruma Şube Müdürünün bilgilendirilmesinden sorumludur. Güvenlik hizmeti ile ilgili şikâyetlerin tekrar etmesini önleyici tedbirleri alır.
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğü tarafından belirlenen vardiya çalışma düzenine göre işlerin yürütülmesini gözetir.
- Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli koruma ve güvenlik görevlilerine mesai saatleri dışında saatlik ve günlük izin isteği varsa izin isteklerini denetim amirine bildirir. İzin verilirse izin kâğıdını doldurtarak bir nüshasını denetim amirine diğer nüshasını kendi dosyasında muhafaza eder.
- Sıralı amirlerinin verdiği benzer görevleride yerine getirir.
- Görev alanı içerisinde denetim ve kontrol görevini Güvenlik ve Koruma Şube Müdürü adına yapar. Güvenlik şefi, koordinatör, denetim amirlerinin vermiş olduğu talimatlara uyar.
Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin görev, yetki ve sorumlulukları
MADDE 13- (1) Güvenlik ve Koruma Görevlilerinin görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır:
a) Güvenlik ve Koruma Şube Müdürü, Güvenlik Şefi, Koordinatör, Denetim Amiri, Vardiya Amirleri ’nin direktifleri doğrultusunda verilen görevleri mevzuata uygun olarak yürütür.
b) Görev alanı içerisinde suça teşebbüs edenleri engeller, işlenmiş ve işlenmekte olan suçları görevli üst amirlerine ve genel kolluk kuvvetlerine bildirmekle beraber genel kolluk kuvvetleri gelinceye kadar şüpheli şahısları yakalar ve gözaltına alır.
c) Suç delillerini muhafaza eder.
ç) Korumakla yükümlü olduğu sorumluluk alanında gördüğü şüpheli şahısları takip eder, dolaşmasına engel olur, kuruluşa ait olan ve girilmesi kayda bağlı yerlere görevli ve yetkili olmayanların girmesini engeller.
d) Bursa Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarına gelen vatandaşların, elektronik kapı dedektörü ile üst aramasını yapmak, çanta ve paketleri de X-Ray Bagaj Arama Cihazından geçirip, yaralamaya ve öldürmeye sebebiyet olabilecek olan kesici ve delici maddeleri emanete almak, silahlı olarak girişe müsaade etmemek, kontrollü bir şekilde girişlere müsaade etmek.
e) Görev alanı ile ilgili olarak her türlü bilgiyi üst amirlerine bildirmek.
f) Bursa Büyükşehir Belediyesi Belediye Hizmet Birimlerinde görevli güvenlik personelleri mesai saati bitiminden sonra sorumluluk alanlarını kontrol eder; ışıkların söndürülüp söndürülmediğini, kilitli olması gereken yerlerin kilitli olup olmadıklarını kontrol eder, olumsuzluklarda tutanak tutup tutanakları Güvenlik ve Koruma Şube Müdürlüğü’ne ulaştırır. Mesai saatinden sonra binada kalan vatandaşları dışarı çıkarır, çalışan personellerin izinlerinin olup olmadığını araştırır, izinleri yoksa üst amirine bildirir.
g) Bursa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Birimlerinde, çalışma saatleri dışında; çalışmaya devam etmek üzere kalanlar ile çalışma saatleri dışında ve resmi tatil günlerinde çalışmaya gelen personelin giriş ve çıkış, kayıt işlemlerini yürütür.
ğ) Sorumlu olduğu birimde bulunan araç, gereç ve makineler ile belge, doküman ve bilgi işlem materyalleri ile diğer her türlü taşınır ve taşınmaz malları her türlü tecavüze karşı korur.
h) Bağlı bulunduğu üst amirlerinin verdiği benzer görevleri de yerine getirir.
ı) Görev alanı içerisinde, 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine dair kanunun 7. maddesinin hükümlerine göre yetkisini kullanır.
j) Sorumlu olduğu proje için belirtilmiş genel ve özel talimatlara uyar.
İdari Bilgiler
Müdürlüğümüz 1 Güvenlik ve Koruma Şube Müdür V. , 1 Güvenlik Şefi, 1 Koordinatör, 8 Denetim Amiri, 20 Vardiya Amiri, 600 Güvenlik Görevlisi ile 96 farklı lokasyonda 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerinin Uygulanmasına İlişkin Kanun, 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, Genelgeler, Talimatlar çerçevesinde güvenlik hizmeti görevlerini yerine getirmektedir.