Huzurevi Şube Müdürlüğü - Dr. Pelin FEYMİ

Huzurevi Şube Müdürlüğü

Dr. Pelin FEYMİ (Şb.Md. V.)

Telefon: (0224) 716 31 00

Fax: (0224) 716 31 32

E-Posta: pelin.feymi@bursa.bel.tr

Adres: Değirmenlikızık Mahallesi Huzurevi Caddesi. No.54 / 1-A 16320 Yıldırım / BURSA

Özgeçmiş

Personel Durumu

Memur

Sözleşmeli

İşçi

BİNTED

Halk Eğitim

Hizmet Alımı

Toplam

9

0

2

81

3

24

119

 

1- İdari Servis Hizmetleri

Huzurevi Şube Müdürlüğünün hizmet süreçleriyle ilgili genel idari işler, sekretarya faaliyetleri, mali ve ayni işlerin yürütülmesi ve hizmet alınan şirketlerin işlemlerinin takibi gibi konular idari servis tarafından yürütülmektedir.

2- Sağlık Servisi Hizmetleri

Huzurevi sağlık servisinde acil tıp teknisyeni, sağlık memuru ve hemşireler vardiya sistemiyle haftanın yedi günü yirmi dört saat görev yapmaktadır.

3- Sosyal Servis Hizmetleri

Sosyal serviste görevli meslek elemanları (sosyal çalışmacı, psikolog, sosyolog) müracaatçıların başvurularını, sosyal inceleme yaparak değerlendirmekte ve Yönetmelik kapsamında durumu uygun bulunan yaşlılar Belediye Encümeninin kararıyla huzurevine yerleştirilmektedir.

4- Bakım ve Temizlik Servisi Hizmetleri

Yaşlıların genel bakım ve temizliği ile kullanım alanlarının hijyeni deneyimli personel ile sağlanmaktadır. Günün her saati üç vardiya şeklinde çalışan personel, yaşlıların vücut bakımlarını ve kontrolünü yaparak temiz kalmalarını sağlamakta, düzenli olarak banyolarını yaptırmaktadır.

5- Mutfak Servisi Hizmetleri

Yaşlıların, üç öğün ve ara öğünlerde beslenmeleri yaş, sağlık, günlük kalori ihtiyaçları gibi hususlar dikkate alınarak gıda mühendisi ve diyetisyen kontrolünde sağlanmaktadır. Yaşlıların ihtiyaçları doğrultusunda farklı diyet menüleri (tuzsuz, şekersiz, protein diyeti vb.) uygulanmakta, diyabetli yaşlılar için ayrıca yiyeceklerin bir bölümü diyabetik olarak hazırlanmaktadır.

6- Halkla İlişkiler ve Organizasyon Servisi Hizmetleri

Yaşlıların huzurlu ve sağlıklı zaman geçirmeleri, bulundukları ortama aidiyet duygularının gelişmesi, bireysel yeteneklerinin desteklenmesi, sosyal yaşamla olan bağlarının güçlendirilmesi ve boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmeleri için eğitsel, sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler yürütülmektedir.

  • 6.1 – Doğum Günü Organizasyonları: Her ayın son haftasında,  aynı ay içerisinde doğan sakinlerimiz için kurumumuzda Orkestra Şube Müdürlüğünden bir müzik grubunun katılımıyla eğlence düzenlenir.
  • 6.2 – Grup Oyunları ve Turnuvalar: Sakinlerimizin hafızalarını ve bedenlerini zinde tutmak, grup olarak iyi vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla tombala, yap-boz, kızmabirader, bocce, vb. grup oyunları programlanmaktadır.
  • 6.3 – Huzurevi Kermes ve Yiyecek Şenliği: Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak huzurevi sakinlerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerin çalışanları ilçe belediyeleri engelli dernekleri ve hemşeri derneklerinin katılımıyla düzenlenir, elde edilen gelir huzurevleri vakfına bağış olarak aktarılır.
  • 6.4 – Hobi Atölyesi: BUSMEK yıllık eğitim programına Huzurevi Atölyesi de dâhil edilmektedir. Atölyenin mesai saatleri içerisinde açık olması, sakinlerimizin kendilerine her zaman uygun bir iş bulabilmeleri, huzurevinde birçok sağlık ve sosyal problemini çözmektedir.
  • 6.5 – Ramazan Programı: Ramazan ayında iftar yemeklerimize kurumsal ve kişisel katkı sağlamak veya katılmak isteyenlerin talepleri değerlendirilerek programa alınır.
  • 6.6 – Seminer ve Programlar: Yıl içerisindeki “Belirli Gün ve Haftalar” takvimine uygun olarak, konusunda uzman kişiler kuruma davet edilerek sakinlerimizin bilgilerini tazelemeleri sağlanır. Yeşilay Haftası, Diyabet Günü, Müzeler Haftası vd.
  • 6.7 – Spor Dinlenme Organizasyonları: Sakinlerimize uygun mekânlara spor, dinlenme veya eğlence gezileri organize edilmektedir. Bölgemizde oldukça iddialı olan BOCCE takımımızın şehir içi ve şehirlerarası turnuvalara katılımı sağlanmaktadır.
  • 6.8 – Şehir içi Geziler: Uygun tarihlerde refakatçi personel eşliğinde şehir içinde geziler organize edilir. Çeşitli etkinliklere katılım sağlanır. Tarihi Mekânlar, Sosyal Mekânlar, Kurum Gezileri
  • 6.9 – Yaşlılara Saygı Haftası (18-24 Mart): Her yıl bu tarihlerde sakinlerimizin bütün yıl atölyelerde ürettiği ürünlerin satışa sunulduğu bir sergi hazırlanır, açılışa katılanlarla farklı bir gün geçirmeleri sağlanır.
  • 6.10 – Yurt Dışı Organizasyonlar: Kadın ve erkek sakinlerimizden 10 ar kişilik gruplar halinde dönüşümlü olarak Umre organizasyonları gerçekleştirilir. Tüm masrafları Belediyemiz tarafından karşılanan program her yıl huzurevindeki sakinlerimizin başta sağlık olmak üzere disiplin, uyum gibi birçok konuda kendilerine özen göstermelerine vesile olmaktadır.
  • 6.11 – Yurtiçi Geziler: Huzurevi sakinlerinin talepleri doğrultusunda hava ve sosyal koşulların uygunluğuna göre günü birlik veya konaklamalı yurt içi kültür gezileri veya diğer huzurevlerini ziyaret programları organize edilir.
  • 6.12 – Ziyaretçi Programları: Ziyaret talebinde bulunan konuklarımız ile sakinlerimizin katıldığı programlar düzenlenir.

7- Kişisel Bakım Hizmetleri

Yaşlılar için kuaförlük hizmeti verilmektedir.

1- Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ikamet edip sosyo-ekonomik yoksunluk içinde olan korunmaya ve bakıma muhtaç 60 yaş ve üzerindeki yaşlı kişilerin huzurlu bir ortamda korunmasını, bakılmasını, sosyal, psikolojik ve fiziksel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak,

2- Huzurevindeki yaşlıların en iyi şekilde bakımı ve korunması ile sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirleri almak,

3- Huzurevi hizmetlerinin yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde geliştirilmesi yönünde çalışmaların yapılmasını sağlamak,

4- Yaşlıların kamu hizmetlerine erişebilmelerini kolaylaştırarak bu hizmetlerden yararlanabilme imkânlarını arttırmak ve geliştirmek,

5- İlgili kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yaparak yaşlılarla ilgili, özel gün ve haftaların kutlama programlarını düzenlemek ve yürütmek,

6- Yaşamını huzurevinde sürdüren yaşlıların kaliteli zaman geçirebilmeleri için piknik, gezi, sinema, tiyatro vb. etkinlikler düzenlemek,

7- Gerektiğinde ayrı binalarda, ücretli yaşlı gündüz bakım evi, iyileştirme merkezi ve huzurevi ile yaşlı lokali hizmeti vermek,

8- Huzurevi yaşlı bakımı ve iyileştirme hizmetlerini yürütmek amacıyla yönetmelik ve ihtiyaç halinde yönergeler hazırlamak.

Personel Durumu

Memur

Sözleşmeli

İşçi

BİNTED

Halk Eğitim

Hizmet Alımı

Toplam

9

0

2

81

3

24

119

 

HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ)
Başvuru

1) Başvuru Dilekçesi

3 Dk.
Sosyal İnceleme (Başvuru Şartları)

1) 60 yaşını doldurmuş olması

2) Bursa il sınırları içerisinde en az 6 aydır ikamet ediyor olması

3) Kendi gereksinimlerini karşılamaya engel teşkil eden bir rahatsızlığının bulunmaması (yeme,içme, banyo,tuvalet vb.gibi öz bakım faaliyetlerini bağımsız olarak yapabilecek durumda olması)

4) Akıl ve ruh sağlığının yerinde olması

5) Bulaşıcı hastalığının olmaması

6) Uyuşturucu madde kullanmaması ve alkol bağımlısı olmaması

1 Saat
Sosyal İnceleme Aşamasında uygunluğuna karar verilen kişilerin evrak hazırlama süreci

1) Kişiden istenecek sağlık durumunu bildirir belge

2) Mali durumunu bildirir belge

3) Nüfus kayıt örneği

4) İkametgah

1 Ay
Dosya Kabulü

1) Encümen Kararı

15 Gün

1- Huzurevi oda ücretleri kaç TL’dir?

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan (Emekli Sandığı, SSK, Bağkur emeklisi olmayan) ve sosyo-ekonomik yoksulluk içinde olan yaşlılar huzurevinden ücretsiz olarak yararlanmaktadırlar.

Huzurevi hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanan yaşlıların tüm bakım giderleri Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından karşılanmaktadır.

Oda Tipi

Oda Ücreti

 Bakım Oda Ücreti (aylık)

 1000 TL

 3 Kişilik Oda Ücreti (aylık)

675 TL

 2 Kişilik Oda Ücreti (aylık)

 1000 TL

 1 Kişilik Oda Ücreti (aylık)

 1400 TL

 

1- Başvurular yazılı dilekçe ile alınmakta olup, yaşlının;

  • 60 yaşını doldurmuş olması,
  • Bursa il sınırları içerisinde en az 6 aydır ikamet ediyor olması,
  • Kendi gereksinimlerini karşılamaya engel teşkil eden bir rahatsızlığının bulunmaması, (yeme, içme, banyo, tuvalet vb. gibi öz bakım faaliyetlerini bağımsız olarak yapabilecek durumda olması)
  • Akıl ve ruh sağlığının yerinde olması,
  • Bulaşıcı hastalığının olmaması,
  • Uyuşturucu madde kullanmaması ve alkol bağımlısı olmaması.
  • Toplu yaşama uyum sağlayamayacağı yönünde bir kanaat oluşturacak türde adli sicil kaydının bulunmaması,
  • Evli ise kuruluşta yalnız yaşaması hususunda eşinin yazılı muvafakatinin bulunması

gerekmektedir.

2- Sosyal inceleme aşamasında uygunluğuna karar verilen yaşlılardan;

  • Sağlık durumunu bildirir belge,
  • Mali durumunu bildirir belge,
  • İkametgâh belgesi,
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Adli sicil kayıt belgesi,
  • Kan grubu kartı,
  • 6 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf

talep edilir.

1- Fethiye Dört Çelik Binası

Tel 

: 444 16 00 (Dâhili: 3100) 

E-posta

huzurevi.sb.md@bursa.bel.tr

Adres

: Değirmenlikızık Mahallesi Huzurevi Caddesi No:54/1A Yıldırım / BURSA

 

2- Hacı Bulduk Çelik Binası

Tel 

: 444 16 00 (Dâhili: 3100) 

E-posta

huzurevi.sb.md@bursa.bel.tr

Adres

: Değirmenlikızık Mahallesi Huzurevi Caddesi No:54/1A Yıldırım / BURSA