Yönetim Sistemleri ve Süreç İyileştirme Şube Müdürlüğü

Yeşim DEDEOĞLU
Şube Müdür Vekili

Telefon: 0224 716 3820

E-Posta: yesim.dedeoglu@bursa.bel.tr

Adres: Zafer Mah. Ankara yolu Caddesi. No: 1 C Blok Kat:5 16080 Osmangazi/BURSA

Özgeçmiş

İdari Bilgiler
1 Şube Müdürü (Çevre Yük. Müh.), 3 Endüstri Mühendisi, 1 Fizikçi, 1 Matematik Öğretmeni, 1 Kamu Yönetimi mezunu, 1 Tekniker, 1 Teknisyen (Yapı ressamı) ve 1 Büro elemanı (Makine Modelleme Teknisyeni) olmak üzere toplamda 9 kişi ile hizmet vermektedir.
 

Verilen Hizmetler
Uluslararası standartlar ve sektörel gerekliliklere uygun olarak, BBB tarafından hedeflenen yönetim sistemlerinin tasarımını ve dokümantasyonunu yapmak, BBB hizmet süreçlerini analiz ederek, standartlara uygun bir yönetim sistemini yapılandırmak, mevcut yönetim sistemine entegre etmek, uygulanmasını ve sürekli iyileştirilmesini sağlamak, sertifikasyon süreçlerinin yönetilmesini sağlamak. 
 

Görev Yetki ve Sorumluluklar
•      Ulusal politika ve strateji belgelerine, yasal düzenlemelere ve kamu yönetimi ilkelerine uygun, BBB kurumsal stratejik hedefleri ile uyumlu yönetim sistemleri politikaları geliştirmek, üst yönetim onayına sunmak, onaylanan politikaların uygulanmasını sağlamak, web sitesinde yayımlayarak erişime sunmak, personel ve kamuoyu ile paylaşmak.
•    Yönetim Sistemi standartlarını gereklerini yerine getirmek üzere Entegre Kalite Yönetim Sisteminin koordinasyonunu ve kurumda etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak.
•    Yönetim sistemleri ile kurumdaki süreçlere ait şeffaf ve objektif verilerin elde edilmesini sağlayarak karar süreçlerinin kalitesini artırmak, yapılan tüm çalışmaların izleme raporlarını ve sonuçlarını, Üst Yönetime iletmek, süreç yönetim sistemi ile kurumdaki iş süreçlerinin kalitesini arttırmak, hızlandırmak, izlenmesini ve iyileştirilmesini sağlamak. 
•      Entegre kalite yönetim sistemi el kitabı, daire başkanlığı görev yetki ve sorumluluk esaslarına ilişkin yönetmelik, prosedür, talimat, kurumsal süreç, iş akışı ve görev tanımlarının standartlara uygun şekilde dokümante edilmesini ve güncellenmesini sağlamak. 
•     Kamu hizmet standartlarının (KAHİS) oluşturulmasını koordine etmek, bu standartların BBB internet sitesinde yayımlanmasını sağlayarak kamuoyu ile paylaşmak, güncelliğini takip etmek.
•     Entegre yönetim sistemi doküman yazılımını (QDMS) yönetmek, kurum çalışanlarının erişimini sağlamak, çalışanların program kullanım yetkilerini düzenlemek ve yazılımın güncelliğini sağlamak.
•     Entegre yönetim sisteminin etkinliğini değerlendirmek üzere, süreç performans göstergelerinin (KPI) belirlenmesini sağlamak, gösterge gerçekleşme oranlarının belirli periyotlar halinde izlemesini ve takibini sağlamak, raporlamak. 
•    BBB birimlerinin iç müşteri ve dış müşteri anket uygulama planlarını hazırlamak, iç müşteri ve dış müşteri anketlerini çevrimiçi veya yüz yüze uygulamak/uygulatmak, sonuçları analiz etmek, iyileştirme alanlarını belirlemek,  ilgili birimine ve üst yönetime sunmak. 
•    Yönetim sistemlerinin iç ve dış tetkik süreçlerini etkin bir şekilde planlamak, temel ve iç tetkik eğitimlerini düzenlemek, iç tetkikçileri belirlemek, tetkik programını oluşturmak, tetkik raporlarını birimlere göndermek, iç ve dış tetkik denetimlerde uygunsuzluk tespit edilmesi halinde düzeltici ve önleyici iyileştirme faaliyetlerini belirlenmek ve uygulanmasını sağlamak. 
•    Performans göstergeleri (KPI), vatandaş geri bildirimleri ve iç/dış tetkik bulgularına dayalı olarak BBB hizmet süreçlerinin iyileştirilmesi, optimize edilmesi için kurumun tüm süreçlerinin gözden geçirilmesi, süreçlerin dökümante edilmesi, sorumlularının atanması, düzenli olarak izlenmesi ve gerektiğinde iyileştirmelerin yapılmasını içeren süreç iyileştirme faaliyetlerini gerçekleştirmek, bunun için gerekli kurumsal metodolojiyi belirlemek.
•    Kurumsal verimliliği artırmak amacı ile süreçlerde zaman ve iş etütleri yaparak standartlar oluşturmak, kaynak ihtiyacını belirlemek.
•    Süreç iyileştirme çalışmalarında ortaya çıkan iyileştirme fırsatlarını tespit ederek, süreç iyileştirme planlarının oluşturulmasını ve uygulanmasını sağlamak.
•    BBB kurumsal risklerini belirlemek, analiz edilmesini, izlenmesini ve kontrol edilmesini sağlamak amacıyla ilgili birimlerle iş birliği yaparak riskleri tanımlamak, sınıflandırılması ve değerlendirilmesini sağlamak, karşılaşılan riskler için uygun yönetim stratejileri geliştirmek, bu risklerin kabul edilebilir seviyelere indirilmesi amacıyla aksiyon planları oluşturmak.
•    Kurum çalışanlarının yönetim sistemlerine ilişkin bilgi düzeyini artırmak için eğitim programları düzenlemek, yönetim sistemleri standart ve süreçleri ile kamu hizmeti etiği ve vatandaş memnuniyetine, kurum kaynaklarının verimli kullanımına yönelik farkındalık oluşturmak.
•    Müdürlüklerde ortak yürütülen faaliyetleri gerçekleştirmek.

İdari Bilgiler
1 Şube Müdürü (Çevre Yük. Müh.), 3 Endüstri Mühendisi, 1 Fizikçi, 1 Matematik Öğretmeni, 1 Kamu Yönetimi mezunu, 1 Tekniker, 1 Teknisyen (Yapı ressamı) ve 1 Büro elemanı (Makine Modelleme Teknisyeni) olmak üzere toplamda 9 kişi ile hizmet vermektedir.